Openingstijden: Webshop: Mo-Fr 9:00 - 18:00
Rating 4,9/5 sterren

Oceanus roll up leash review

Schrijver

Marco Boone

Onderwerp Testen en reviews
Gepubliceerd op

18/05/2022

Wingfoilen is voor ons het ultieme vrijheidsgevoel. Maximale bewegingsvrijheid hoort daarbij. Het ‘vastzitten’ met een leash rond je enkel en daar regelmatig op gaan staan is natuurlijk bloedirritant. Maar goed veiligheid is ook belangrijk natuurlijk. De Oceanus roll up leash zou een deel van dit probleem kunnen oplossen. Lees hieronder wat onze ervaringen zijn met de Oceanus roll up leash.

OCEANUS WING FOIL LEASH-3
OCEANUS WING FOIL LEASH picture 2
OCEANUS WING FOIL LEASH picture 3

Hondenriem voor wingfoilen ????

De Oceanus roll up leash ziet er een beetje uit als een hondenriem en is best fors en ook niet superlicht (10 x 13 cm / 450 gram). Je bindt de Oceanus roll-up leash aan een riem of trapeze rond je middel. Het uiteinde maak je gewoon vast aan je boardje. Als je gebruik maakt van de meegeleverde riem, dan kun je ook de leash van de wing aan de riem vast maken.

Het is even zoeken wat de juiste lengte is waarbij de leash niet meer op spanning staat, maar ook niet door het water sleept. Eenmaal de afstelling gevonden dan is de leash écht een verademing. Tijdens het wingen voel je de leash helemaal niet meer. Ook het extra gewicht op je rug vergeet je eigenlijk best snel.

Val je in het water dan rolt de leash netjes af. De roll up spanning is dusdanig goed afgesteld dat het board niet als een katapult terugkomt. Met het terugzwemmen naar je board rolt de Oceanus leash gewoon netjes op. De Oceanus leash is op het water echt een verbetering t.o.v. de traditionele leash.

Ook op de kant is er nog een groot voordeel, aan het einde van de leash zit een knijpsluiting waardoor je de leash dus zonder moeite loskoppelt van je board. Dus geen gedoe meer om het klittenband van de leash los te maken. Knijpen en los is je leash (of weer vast natuurlijk).

Onderhoud belangrijk

Het is wel belangrijk dat je de leash na gebruik laat drogen. Als je in zout water bent geweest is het belangrijk om de leash om te spoelen om corrosie etc te voorkomen.

Investering waard!

Met een prijs van €89,- (roll up leash + riem) is de leash ongeveer 2 x zo duur als een traditionele leash, maar wij vinden het de investering zeker waard. In onze webshop kun je de Oceanus roll up leash met de riem bestellen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief