Openingstijden: Webshop: Mo-Fr 9:00 - 18:00
Rating 4,9/5 sterren

RRD FLIGHT ALU 85 windfoil voor gewone vinbox

Schrijver

Marco Boone

Onderwerp Nieuwe producten
Gepubliceerd op

04/04/2018

RRD introduceert een nieuwe windfoil van aluminium die geschikt is voor iedere ‘gewone’ vinbox. Leuk het windfoilen, maar je hebt wel een board nodig met een versterkte/sterke finbox. RRD heeft daar nu iets op gevonden. Aan de mast van de foil zit een grote plaat (veel groter dan bij de windfoils van andere merken) die de zijwaartse opvangt waardoor deze windfoil geschikt is voor iedere vinbox met een powerbox en tuttlebox. En er is nog meer goed nieuws. Als we naar de specs kijken van de RRD Flight Alu foil 85 dan zou dit best wel een hele goede freeride windfoil kunnen zijn.

Ombouwpakket bij de RRD Flight Alu foil 85

De mast van deze windfoil is 85 cm lang en gemaakt van aluminium. Aan het einde van de mast zit een plaat die tegen de onderkant van de surfplank komt en de krachten netjes verdeelt. Het deel wat in je board gaat kun je de insert monteren die past bij het type vinbox van je board. In elk geval zit er een tuttlebox en powerbox insert bij. We hopen dat er ook een deep tuttlebox insert bij zit. Windfoilen doe je bij voorkeur op een breed board en die hebben vaak een deep tuttlebox. De fuselage heeft een extreem lange lengte van 1,2 meter! Dit staat vast garant voor zeer snel foilen. Voordeel van de lange fuselage is een rustiger vlieggedrag (minder op en neer gaan van je board) en veel opwaartse druk. Hierdoor kun je met 7 tot 8 knopen al gaan. Starboard heeft op de ’team set windfoil’ een fuselage van 115 cm en die levert al heel veel opwaartste druk en voelt al snel te groot. We hopen dat dit nog wel te handlen is!

Hybride carbon wings.

De wings zijn van hybride carbon. De front wing is 80 cm breed en de achterste 38 cm. I.c.m. de lange fuselage belooft dit veel lift.

Prijs

De verwachte prijs van deze foil wordt € 1.199,- Daarmee komt dit op dezelfde prijs als de Starboard GT en Freeride Aluminium. We moeten nog even wachten voordat we h’m kunnen testen. In de loop van mei wordt de RRD Flight Foil Alu 85 leverbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief