Openingstijden: Webshop: Mo-Fr 9:00 - 18:00
Rating 4,9/5 sterren

AK Durable supply dealerschap

Schrijver

Marco Boone

Onderwerp Nieuws
Gepubliceerd op

25/11/2021

AK Durables Supply & Co is een nieuw merk uit de stal van Airush en Starboard. Dit merk heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in het wavesurfen, kitesurfen en het foilen. Samen met een aantal goede shapers en goede riders als Hawaiian waterman Zane Schweitzer hebben ze een assortiment kwalitatief goede producten ontwikkeld. We verwachten dat in 2022 dit merk gaat doorbreken.

We zijn dan ook supertrots te kunnen meedelen dat Windfoilen Nederland vanaf nu officieel dealer is van dit mooie nieuwe merk, waarbij we de wingfoilboard en wingfoils niet alleen gaan verkopen, maar ook beschikbaar hebben voor het testcentrum en de verhuur. Nieuwsgiering? Kijk alvast naar wat gave filmpjes op het Youtube kanaal van AK. De boards zijn inmiddels leverbaar. Zie de review de van AK Phazer V2

2 Series wingfoilboards, de Phaser V2 en Compact

AK komt in 2022 met 2 wingfoilboard. De AK Phaser V2 is een full carbon board in de Reflex Carbon constructie (zelfde bouwwijze als Starboard) en daardoor extreem licht. Een board met zeer goede allround en carving eigenschappen. Dit board is geschikt voor de gevorderde wingfoiler en de experts. AK zet de boards tegen een zeer scherpe prijs in de markt. Afhankelijk van de maat betaal je € 1.199,- voor de Phazer V2 4’0″ (25 liter)  tot € 1.599,- voor de Phazer V2 6’2″ (140 liter). We hebben de Phazer V1 met 90 liter volume al uitgebreid getest en ‘We love it’. We kunnen alvast verklappen dat we de V2 in 90 liter voor de testdoeleinden en voor onszelf natuurlijk 🙂 al besteld hebben.

Ben je opzoek naar een board dat compact is en erg ‘agile’ is, dan is de AK Compact het board voor jou. Er komen 2 maten; 4’6″, 4’10” en 5’2″ met respectievelijk 58, 85 en 105 liter volume. Ook deze boards zijn van carbon. De prijzen variëren tussen de € 1.419,- en € 1.519,- .

3 wingfoilseries en veel losse onderdelen

Naast de 2 boards komen er 3 complete wingfoil met daarbij een hele range aan losse onderdelen om de foils te upgraden of aan te passen aan je wensen.

AK Foil Trek

De instapfoil wordt de AK Foil Trek met een low aspect ratio front wing voor makkelijk en stabiel wingfoilen. De prijzen starten op € 1.049.

AK Foil Tracer

De volgende in de serie is de AK Foil Tracer een medium aspect foil. Voor foilers die op zoek zijn naar de perfecte balans tussen prestaties, gebruiksgemak en wendbaarheid. Vanaf prijs € 1.229,-.

AK Foil Plasma

Bovenaan staat de AK Foil Plasma een super high aspect foil voor de beste prestaties en pompen. Prijzen voor deze foil start op € 1.299 met een aluminium mast en € 1.999,- met een carbon mast.

Veel losse onderdelen

Naast de complete foils komen er ook een dozijn aan losse onderdelen om de foils te upgraden en/of aan te passen aan je eigen wensen. Wij verwachten de foils ook aan het eind van het jaar binnen te krijgen en de Tracer is er ook voor de verhuur.

AK windfoils en board testen?