Openingstijden: Webshop: Mo-Fr 9:00 - 18:00
Rating 4,9/5 sterren

Upgrade Starboard Freeride windfoil

Schrijver

Marco Boone

Onderwerp Testen en reviews
Gepubliceerd op

11/10/2019

De Starboard Freeride foil is een hele fijne en stabiele en zeer vergevingsgezinde windfoil. Lees onze eerdere review over de Starboard Freeride windfoil. Echter deze windfoil heeft net even wat meer wind nodig dan bijvoorbeeld de RRD WH-Flight Alu 85 en Starboard GT-R

Echter het is erg eenvoudig om de Starboard Freeride windfoil te upgraden met behoud van de goede eigenschappen door een losse fuselage aan te schaffen van 95 cm. 

Voordeel van modulaire opbouw Starboard windfoils

Het mooie van de Starboard windfoils is dat ze modulair zijn opgebouwd en de meeste onderdelen zijn uitwisselbaar. Hierdoor kun je dus je windfoil mooi upgrade of kleinere / grotere bladen kopen om het inzetbereik van de windfoil te vergroten.

Wij hebben dus een test gedaan met een langere fuselage van 95 cm i.p.v. de standaard 75 cm lange fuselage. De losse fuselage van 95 cm kost € 249,-

Veel meer lift met langere fuselage

We zijn al jaren groot fan van de Starboard Freeride windfoil. Een zeer relaxte cruizer die heel vergevingsgezind is en ook bij veel wind (windkracht 6) nog prima te gebruiken is. Echter door de relatief korte fuselage heeft de foil net wat meer wind nodig en kost het met weinig wind net ff wat meer moeite om h’m strak in de lucht te houden.

Aangezien we het leuk vinden om wat te experimenteren hebben we de langere fuselage van de Starboard GT-R gebruikt voor de Starboard Freeride. Met wegvaren werd al direct duidelijk dat de foil nu wel erg snel omhoog wil. Dus doel 1 bereikt! Echter we waren aangenaam verrast dat de gemoedelijke eigenschappen ook nog steeds behouden bleven en dat de foil ook nu nog met ruim windkracht 6 prima te controleren was. En ja, de foil geeft met veel wind natuurlijk veel lift, maar met iets meer naar voren hangen is dit prima te controleren. Met de langere fuselage lukt alles net ff makkelijker, met name de foilende gijp wordt in 1 x een stuk makkelijker.

Het enige ‘nadeel’ is dat door de langere fuselage de ‘speelsheid’ van de windfoil minder wordt. Dus een beetje slalommen, korte bochtjes draaien etc gaat minder snel. 

De eigenschappen komen wat dichter tegen de Starboard GT-R aan te liggen, maar er zijn nog steeds duidelijke verschillen;

Conclusie

Overweeg bij aanschaf van een Starboard Freeride windfoil om gelijk een losse fuselage van 95 cm erbij te kopen. Dit geeft de windfoil absoluut een meerwaarde. En ja het is weer € 250,- extra. Maar hierdoor kun je wel een fors aantal jaren vooruit met deze sterke en duurzame windfoil.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief