Openingstijden: Webshop: Mo-Fr 9:00 - 18:00
Rating 4,9/5 sterren

Starboard wingfoils 2022

Schrijver

Marco Boone

Onderwerp Nieuwe producten
Gepubliceerd op

02/02/2022

Naast een complete aangepaste lijn met windfoils, pakt Starboard ook het wingfoilsegment aan. Behalve budget vriendelijke windfoils, komt er een verbeterde versie van het gebruiksvriendelijke Quick lock systeem en er komen veel nieuwe front wings bij. Al het nieuwe Starboard wingfoilmateriaal hebben we inmiddels weer op voorraad. We zetten de veranderingen voor je op een rijtje.

Quick Lock II, verbetert met trimmogelijkheden

Het Quick Lock systeem is een alom gewaardeerd systeem waardoor je een Starboard wingfoil binnen 1 minuut in elkaar zet. Door structurele aanpassingen aan de Starboard Quick Lock II fuselage is de constructie nu veel stijver en tegelijkertijd worden er belangrijke trimmogelijkheden toegevoegd om het inzetbereik van de Starboard wingfoils fors te vergroten. Vooralsnog voelt het nieuwe systeem erg solide aan. Over onze ervaringen op het water volgt binnenkort een review.

2 x stijver en 2 x sterker

Het voorste gedeelte van de fuselage waar de front wing op vastzit, is ca 30% dikker en er is een ‘lock slot’ aan toegevoegd. Hierdoor kan de front wing minder bewegen. Dit maakt de constructie stijver, waardoor de stabiliteit tijdens het wingfoilen vele malen groter is. Dit betekent helaas wel dat de front wings modeljaar 2021 en ouder niet meer passen op de nieuwe Quick Lock II fuselage!. Gelukkig blijft de diameter van de achterzijde van de fuselage hetzelfde, zodat alle ‘oude’ Starboard tail pieces wel gewoon goed passen.

Trimmogelijkheden met spaces

De Quick Lock II fuselage is aan beide kanten 2cm langer geworden. Hierdoor is het mogelijk om er speciaal ontwikkelde spacers overheen te schuiven om de afstand tussen de 2 wings te vergroten. Met de voorste spacer wordt de front wing verder naar voren geplaatst en met achterste plaats je de tail piece naar achteren. Hierdoor kun je de Starboard wingfoils naar eigen smaak tunen.

Deze spacers zijn als losse set te koop in onze webshop.

Stijvere Starboard aluminium wingfoil masten

De Starboard V8 aluminium wingfoil masten zijn dikker, doordat de wanden dikker zijn geworden. De masten zijn 3 cm smaller en het profiel is een stuk gestroomlijnder geworden. Deze veranderingen zorgen niet alleen voor een stijvere mast maar ook voor een betere ‘glide’. Afgezien van het gewicht, komen het profiel en de foil eigenschappen meer in de buurt van de carbon masten.

De V8 Aluminium masten zijn verkrijgbaar in lengtes van 72, 82 en 92 centimeter en te koop als losse V8 aluminium mast en als complete mast set (inclusief V8 top plate en Quick Lock II fuselages).

De masten zijn voorzien van een nieuwe Starboard V8 Top plate die direct over de mast heen gaat.

profiel starboard aluminium mast v 8
V8 mast: Dikkere en stijvere mast met aerodynamische profiel
Starboard Topplate v8
Starboard Top Plate V8

Starboard high end race carbon mast

Wingfoilen ontwikkelt zich razendsnel. Steeds extremere tricks en ook de race discipline ontwikkelt zich snel. Voor het racen heeft Starboard een carbon mast geïntroduceerd met top plate. Deze mast is erg stijf en heeft een heel dun profiel om de weerstand zo klein mogelijk te houden. Deze Monolithic carbon Mast is verkrijgbaar in 2 maten; 82cm en 92 cm lengte.

Deze mast is te combineren met het Quick Lock II systeem of de Evolution fuselages.

Starboard wingfoil mast monolitic carbon 82 cm

Windfoil Evolution fuselage systeem voor race wingfoiling

Bij veel merken zijn de fuselages en wings zowel te gebruiken voor wingfoilen als windfoilen. Tot op heden waren nagenoeg alle onderdelen voor wingfoilen afwijkend t.o.v. het windfoilen. Daar lijkt nu wat verandering in te komen. De nieuwe Starboard Evolution fuselages staan ook op de prijslijst van wingfoil onderdelen. Combineer deze fuselages met de Evolution front wings en back wings van het windfoilen en je hebt een volbloed race set up. Speciaal voor het wingfoilen zijn de 75 cm en 85 cm Evolution fuselages toegevoegd aan de lijst.

Starboard Glass, nieuwe budget line Starboard Wingfoils 2022

Voor een Starboard wingfoil met full carbon wings betaal je al snel ruim € 1400 tot € 1600, afhankelijk van het type en grootte van de front wing. Voor de mensen die niet persé carbon wings willen, komt Starboard met een range ‘opstap’ wingfoils, waarbij de bladen niet van carbon zijn, maar van minder kwetsbaar pre-preg glass sandwich en is de Quick Lock fuselage vervangen door een conventionele fuselage. Deze wingfoils zijn te herkennen aan de donkerblauwe wings (wij vinden ze er erg gaaf uitzien). De Starboard Glass wingfoils kosten € 1.149.

Wij gaan de Starboard Glass wingfoils in 2022 inzetten voor onze lessen!

Reviews over het nieuwe Starboard wingfoilmateriaal volgen!

Binnenkort plaatsen we diverse reviews over het nieuwe Starboard wingfoilmateriaal. Houdt dus onze site in de gaten en/of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuwe wingfoils uitproberen?