Openingstijden: Webshop: Mo-Fr 9:00 - 18:00
Rating 4,9/5 sterren

Nieuw: Starboard instap windfoils

Schrijver

Marco Boone

Onderwerp Nieuwe producten
Gepubliceerd op

03/10/2017

Prijs € 1.199,-. | Mast aluminium 75 cm | Fuselage aluminium 75 cm | Front wing carbon 1.100 cm2 | Back wing carbon 500 cm2

Starboard maakt op dit moment één van de meest competitieve windfoils in de markt. Veel wedstrijdsurfers, ook in de PWA varen met de Starboard Carbon Windfoil, zo ook Jordy Vonk. Echter het goedkoopste model kost al € 2.000,-. Een stevig bedrag als je nog nooit gefoild hebt en nog niet weet of je het wel leuk gaat vinden. Neil Pryde heeft al een gunstig geprijsd instapmodel, daar komt Starboard nu ook bij met de Starboard 2 aluminium windfoils. Verkrijgbaar in 2 varianten; de Starboard GT aluminium foil en Starboard Freeride aluminium foil. Beide voor een prijs van € 1.119,- Oke, de prijs is nog zo’n € 400,- hoger dan de instapvariant van Neil Pryde. Maar wij vinden dit door de modulaire opzet en het gebruik van carbon wings een sterk te overwegen optie.

Modulaire opzet windfoils

Wat Starboard (voorlopig als enige) goed doet is dat het zijn Windfoils modulair opgebouwd. Dit houdt in dat je later, de wings kunt vervangen, de fuselage en ook de mast. Dit maakt stapsgewijs upgraden of experimenteren met grotere of kleinere wings dus mogelijk. Eerlijk gezegd hopen wij dat meer fabrikanten dit gaan doen, dit houdt het voor veel mensen betaalbaar.

Mix van aluminium en carbon

Zoals hierboven al beschreven zijn de windfoils van Starboard modulair opgebouwd. Voor de Starboard GT aluminium foil betekent dit dat de fuselage en de wings exact hetzelfde zijn als die van de GT carbon. De mast is bij de Starboard GT van aluminium en met 75 cm 10 centimeter korter dan zijn duurdere broertje.  En de wings zijn van carbon en de fuselage van aluminium (shape en oppervlakte is ook gelijk aan de Carbon GT). De Neil Pryde RS flight heeft geen wings van carbon, dat maakt een groot verschil

Wij zien deze foil als een goedkoper alternatief voor de zeer goede GT carbon. We zijn benieuwd wat het werkelijke verschil is tussen de aluminium en carbon mast. Deze foils zijn helaas pas in het voorjaar van 2018 leverbaar.

Starboard Freeride aluminium foil voor nog eerder vliegen

De starboard freeride alumium foil is afgeleid van de GT, maarrrrr heeft een grotere front en back wing (beide ook van carbon). De front wing is 1.100 cm2 i.p.v. 800 cm2 en de back wing 500 cm2 i.p.v. 330 cm2. Starboard claimt zelf dat foilen met 7-8 knopen mogelijk moet zijn.

Wij denken inderdaad dat je met deze foil eerder de lucht in gaat enkel zal deze foil minder snel zijn en eerder aan zijn limiet zitten, juist door het grote oppervlak. Ook deze foils zijn helaas pas in het voorjaar van 2018 leverbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief