Openingstijden: Webshop: Mo-Fr 9:00 - 18:00
Rating 4,9/5 sterren

Nieuw Wingskate clinics!

Schrijver

Marco Boone

Onderwerp Nieuws
Gepubliceerd op

10/01/2021

Wingfoilen is nog maar net nieuw op de markt maar met introductie van de wings is er ook weer een nieuwe boardsport bij gekomen voor op het land; Wingskaten (of wing boarden!).

Wingskaten is een leuk en nuttig alternatief op koude dagen

Wingskaten is de perfecte manier om alvast je skills te oefenen zonder een nat pak te halen. Je kan er prima alvast wat boardgevoel mee kweken en het is perfect om ook je wing beter te leren kennen. Onze ervaring is dat je in een mum van tijd het wingskaten oppakt en er veel plezier en profijt van kan beleven. Naast balans leer kan je bijvoorbeeld oefenen met power uit de wing halen. In het begin is dat even wennen, maar al snel rollen we de eerste ‘rakjes’ op en neer. Je leert snel hoe je de wing goed moet positioneren zodat deze vrij blijft van de grond, iets wat bij het wingsurfen (op het water) zeker helpt. Ook zijn nuttige skills als pompen, gijpen en switched-stance rollen goed te oefenen op het land. 

Wingskaten heeft veel potentie?

De kracht van het wingskaten is dat je binnen 1 minuut kunt starten. Even de wing oppompen en je bent klaar om te gaan. Ook is de snelheid goed te doseren. Wings kunnen goed power loosen en daarmee houd je veel controle over je set en is de kans op vallen erg klein en je hebt ook nog steeds het ‘vrijheidsgevoel’ van het wingfoilen. Daarnaast pak je het sneller op dan bijvoorbeeld kiteskaten en heb je minder ruimte nodig, al raden we je wel aan genoeg afstand te houden van voorbijgangers en obstakels.

Zelf leren wingskaten? Hier een aantal tips;

Wingskate clinic volgen?

Windfoilen Nederland organiseert vanaf nu ook Wingskate clinics van 1,5 uur. In kleine groepjes ga je na een korte instructie aan de slag. Iedere deelnemer heeft zijn eigen setje tot zijn/haar beschikking, zodat je ook echt lekker 1,5 uur bezig bent. De kosten inclusief materiaal en bescherming zijn € 45,-. Hier vind je meer informatie een kun je je aanmelden voor een Wingskate clinic.

Boek nu een wingskate clinic